top of page
Search

Nagyszerű történetek Egyszerű kiadásban

Updated: Jun 14, 2020

"Nagyszerű történetek Egyszerű kiadásban" címszó alatt útnak indítom egyszerűsített angol nyelvű blogomat. Olvasd kalandos történeteimet szerte a nagyvilágból, és váljon rutinoddá az idegen nyelven való olvasás!



23 országba volt alkalmam ellátogatni, és ebből 6-ban éltem életvitelszerűen is. Volt főiskolai tanulmány, gyakornoki program, munkavállalás, üzleti út, jótékonysági tanulmányút, kirándulás, nyaralás, őrültség, volt minden. Azt hiszem vannak sztorik :) Ha nem is nagy sztorik, de szívemnek kedves emlékek ennek a Földnek nevezett világfalu számos tájáról, melyeket egy-egy fénykép segít felidézni.


Nem juthattam volna el ennyi varázslatos helyre, és nem sorakoznának most a mesélnivalók, ha nem lett volna segítségemül a legértékesebb "útlevelem", a nyelvtudás.


Ezzel a bloggal arra szeretném bíztatni a hozzám hasonló álmokat dédelgetőket, hogy ne hagyják elkallódni az útlevelüket. A nyelvtudás az útlevél a körülöttünk lévő világ megértésére.


 


Hogyan olvasd a Nagyszerű történetek Egyszerű kiadásban blogot?


Tedd félre a szótárt! Az olvasás lényege, hogy élvezd, amit csinálsz, merülj el a történetben. Ha nem is ismersz minden szót, meg fogod érteni a sztorit nagyvonalakban.

Nyelvtani magyarázat Minden bejegyzésnél találsz egy rövid nyelvtani magyarázatot, ami segít megérteni a szabályt, amit belefűztem a történetbe. Ha olvasás közben nem volt teljesen tiszta, hogy miért pont úgy van egy-egy kifejezés, akkor jó hasznát fogod venni a példamondatoknak is.

Folyamatosság Gyakran nézz vissza a weboldalra, hogy a rutinoddá válhasson az idegen nyelven való olvasás! És bíztas erre nyelvtanuló barátaidat is! Ki tudja... talán egy napon együtt fogtok majd magabiztosan útnak indulni. ;)
89 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page